Vína Domény Pater Noster
Naše originální vína jsou vyráběna v limitovaných sériích. Jsou chráněna obchodní značkou Pater Noster a vlastním číselným kódem, který je evidován v případě prodeje u vybraných jakostních tříd vín Domén Pater Noster
Primitivní vína Pater Noster jsou čistými víny Boží přízně. Jejich výroba vychází z historických zkušeností a navrací nás zpět do doby, kdy podíl lidského faktoru na přípravě vína byl nedominantní. Naší filozofií je respekt k rostlinám, které vnímáme jako živé bytosti, s ohledem na jejich přirozené vlastnosti. Vinohrad není v žádné z fází svého růstu chemicky ošetřován a stejná pravidla platí i ve výrobě a archivaci našich vín. Pro hnojení a ošetřování révy využíváme výhradně vlastní organická hnojiva a námi vyrobené přírodní postřiky.
Les vins primitifs Pater Noster
sont des vins purs de la faveur de Dieu. Leur production est basée sur l'expérience historique et nous ramène à une époque où la part du facteur humain dans l'élaboration du vin n'était pas dominante. Notre philosophie est le respect des plantes, que nous percevons comme des êtres vivants au regard de leurs propriétés naturelles. Le vignoble ne subit aucun traitement chimique à aucun stade de son développement, et les mêmes règles s'appliquent à l'élaboration et à l'archivage de nos vins. Nous utilisons exclusivement nos propres engrais organiques et sprays naturels fabriqués par nos soins pour fertiliser et entretenir les vignes.
Primitive Pater Noster wines
are pure wines of God's favor. Their production is based on historical experience and takes us back to a time when the share of the human factor in the preparation of wine was not dominant. Our philosophy is respect for plants, which we perceive as living beings with regard to their natural properties. The vineyard is not chemically treated at any stage of its growth, and the same rules apply to the production and archiving of our wines. We exclusively use our own organic fertilizers and natural sprays made by us to fertilize and care for the vines.
NABÍDKA VÍNA PATER NOSTER VČETNĚ ARCHIVNÍCH ROČNÍKŮ
Výroba vína Pater Noster
VÍNO PATER NOSTER SE VYRÁBÍ PRIMITIVNÍM ZPŮSOBEM (PRIMITIVNÍ ZNAČÍ NÁVRAT KE KOŘENŮM A PŘÍRODNÍM PROCESŮM). TO ZNAMENÁ ŽE PODÍL PŮDY, ZDRAVÍ HROZNŮ A PSYCHICKÁ POHODA VINOHRADNÍKOVA TVOŘÍ 80% ÚSPĚCHU .SAMOTNÁ VÝROBA PROBÍHÁ ORIGINÁLNÍM ZPŮSOBEM A JE NENAPODOBITELNÁ (NE SNAD MECHANICKY), ALE PŘÍSTUPEM KE ZPRACOVÁNÍ HROZNŮ A JEDNOTLIVÝM ROSTLINÁM. PROTOŽE JSME MALÁ VINOHRADNICKÁ VÝMĚRA JE NAŠÍ JEDINOU CESTOU K ÚSPĚCHU ŠPIČKOVÁ KVALITA.
ZDRAVÁ RECYKLACE
VŠE CO SE NA VINOHRADU URODÍ SE VRACÍ V RŮZNÝCH FORMÁCH ZPĚT A TO I PODLE MÍSTA SVÉHO PŮVODU.PODLOM, ZÁLISTKY, LETNÍ ZELENÝ ŘEZ, SPADANÉ LISTÍ, MATOLINY, POPEL Z JARNÍHO ŘEZU. TO VŠE JE VELMI CENNÝM MATERIÁLEM PRO STRUKTURU A KVALITU PŮDY VE VINOHRADU.DIVOKÉ KVAŠENÍ
DIVOKÉ KVASINKY SE VYSKYTUJÍ NA JEDNOTLIVÝCH BOBULÍCH RÉVY A SPOLEHLIVĚ ZAJIŠŤUJÍ DOKONALÝ PRŮBĚH KVAŠENÍ NAŠICH VÍN. ŽÁDNÉ "UŠLECHTILÉ" KVASINKY NIKDY PŘI VÝROBĚ PATER NOSTER NEPOUŽIVÁME. PRO JEJICH ROZŠIŘOVÁNÍ HMYZEM JSOU PONECHÁNY VYBRANÉ HROZNY K "NAOČKOVÁNÍ" DALŠÍCH.ZÁKLAD JE PRVOTŘÍDNÍ MATERIÁL
HROZNŮM JE U NÁS VĚNOVÁNA, HNED PO PŮDĚ, NEJVĚTŠÍ PÉČE. JSOU SKLÍZENY V DOPOLEDNÍCH HODINÁCH, NA PLACHTY NASKLÁDÁNY K ODLEŽENÍ. POZDĚJI ŠETRNĚ A RUČNĚ MYTY, ZBAVENY TŘAPIN A PŘEBRÁNY. LISOVÁNÍ SE PROVÁDÍ VÝHRADNĚ RUČNÍ A MOŠT ZŮSTÁVÁ V KONTAKTU S BOBULEMI 24 AŽ 60 HODIN. PŘI LISOVÁNÍ DOSAHUJEME PRŮMĚRNOU VÝTĚŽNOSTI MOŠTU CCA 40%.TENTO ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ HROZNA JE JEDINOU MOŽNOSTÍ K ZÍSKÁNÍ ŠPIČKOVÉHO MOŠTU BEZ HOŘČIN , OLEJNATÝCH KAPEK, CHLOROFYLOVÉ ZELENĚ A ZNÁMEK PLÍSNĚ V CHUTI. JINÝ ZPŮSOB SI NELZE ANI TECHNICKY PŘEDSTAVIT A JE MOŽNO JEJ PROVÁDĚT POUZE U SKUPINY ZCELA VYJÍMEČNÝCH VÍN.PŘÍRODNÍ CYKLY VE ZRÁNÍ MOŠTŮ A MLADÉHO VÍNA
TEPLOTA JE UDRŽOVÁNA KOMPAKTNĚ S OHLEDEM NA ROČNÍ OBDOBÍ. NIKTERAK JI NEREGULUJEME S VYJÍMKOU MRAZIVÝCH DNÍ KDY SE ZRÁNÍ PODPORUJE TEMPEROVÁNÍM VZDUCHU ČISTÝM DŘEVEM V KRBU. MLADÁ VÍNA SE BĚHEM VÝVOJE JEDNOU MĚSÍČNĚ PROVZDUŠNÍ ALE JSOU PRAVIDELNĚ SENZORICKY KONTROLOVÁNA. PŘEDEVŠÍM KVALITA VRSTVY KVASINEK NA KTERÝCH VYZRÁVAJÍ JE HODNOCENA V CHUTI A VŮNI.SLADKÁ VÍNA ZE ČTVRTÉ PROBÍRKY HROZNŮ
MOŠT Z TĚCHTO PŘEZRÁLÝCH HROZNŮ PROKVAŠUJE I NĚKOLIK MĚSÍCŮ. PRŮBĚH JEHO VÝVOJE JE NAPROSTO ODLIŠNÝ OD OSTATNÍCH VÍN S NIŽŠÍ CUKERNATOSTÍ HROZNŮ.NEPROBÍHÁ V NĚM BOUŘLIVÉ KVAŠENÍ A PRAKTICKY NEDOCHÁZÍ ANI K ZAKALENÍ MOŠTU PO PŘIROZENÉ SEDIMENTACI.TATO VÍNA MOHOU VYZRÁVAT I DESETR MĚSÍCŮ PROTOŽE JSOU DODRŽOVÁNY TEPLOTY PŘÍRODNÍCH ROČNÍCH CYKLŮ.SCELOVÁNÍ NOBLE MARGUE QLASSIGUE
PŘED SCELOVÁNÍM VÍNA PRO KATEGORII NOBLE MARGUE DOCHÁZÍ K MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI.MLADÁ VÍNA JSOU SCELENA PO 5.MĚSÍČNÍM ZRÁNÍ I S KVASINKAMI NA KTERÝCH VYZRÁVALA A PONECHÁNY JEDEN MĚSÍC K PROMÍSENÍ CHUTÍ VE VELKÝCH DEMIŽONECH. Z TĚCH JSOU PAK STÁČENA DO LAHVÍ A VRSTVA KVASINEK, KTERÁ ZBUDE NA DNĚ, TVOŘÍ ZÁKLAD PRO VÝROBU NAŠÍ ŠPIČKOVÉ VÍNOVICE S OZNAČENÍM V50 A V64. TA JE BOHUŽEL, ZATÍM, V TOMTO STÁTĚ, NEPOVOLENA K PRODEJI.PATER NOSTER SELECTION
VÝROBA TOHOTO VÍNA JE LUXUSNÍ PRÁCIČKA. POKUD SE PODAŘÍ SKLIDIT HROZNY PRO PŘÍPRAVU TĚCHTO ČISTÝCH ODRŮDOVÝCH VÍN( A TĚM JE VĚNOVÁNA MIMOŘÁDNÁ PÉČE A NĚKOLIKA STUPŇOVÁ PROBÍRKA), JE MOŠT A MLADÉ VÍNO PONECHÁNO NA KVASINKÁCH 5 MĚSÍCŮ. PRO ZACHOVÁNÍ ODRŮDOVÉHO CHARAKTERU A ZÁROVEŇ PŘÍJEMNÉ KYSELINY SE SKLIZEŇ ROZDĚLÍ DO NĚKOLIKA OBDOBÍ. PODÍL HROZNA RŮZNÝCH STUPŇŮ ZRALOSTI JE ROZHODUJÍCÍM ALE PŘÍSNĚ STŘEŽENÝM TAJEMSTVÍM JEHO PRVOTŘÍDNÍ JAKOSTI A NEZVYKLÉ LEHKOSTI.PATER NOSTER EXCEPTIONNEL
VÍNO SE ŘADÍ K NEJŠPIČKOVĚJŠÍM A NEJKVALITNĚJŠÍM VÍNŮM KTERÉ SE DAJÍ NA PULTECH EVROPSKÝCH VINOTÉK ZAKOUPIT. MÁ PŘED SEBOU SLÁVU JENŽ PŘIPADNE POUZE JEDINÉMU VÍTĚZI ( JAK PRAVÍ KLASIK). JE DŮKAZEM ŽE ČESKÁ VINAŘSKÁ OBLAST JE ÚZEMÍM KDE SE RODÍ HROZNY PRO VÍNA SVĚTOVÉHO VÝZNAMU ( NAVAZUJEME TÍM S PÝCHOU NA ČESKOU HISTORICKOU VINAŘSKOU TRADICI). TAJEMSTVÍ JEHO KVALITY JE SPOJNICÍ MEZI BOŽÍ PŘÍZNÍ, PÍLÍ, PEČLIVOSTÍ A VZTAHEM MEZI ČLOVĚKEM A ROSTLINOU.PATER NOSTER INRI
Víno je vrcholem práce na vinohradu a mezi řadou vín Pater Noster zaujímá zcela prestižní a výjimečné postavení. Již svojí adjustací vzbuzuje patřičný respekt a já se velmi těším jak se na jeho jakosti a chuti bude projevovat dlouhý proces zrání. Několik degustací, které již proběhly, ukazuje jeho neuvěřitelně dlouhý chuťový potencionál a víno je doporučeno k vypití minimálně po pěti letech zrání.
PATER NOSTER NECTAR
Botritický skvost jenž se vyrábí zcela v návaznosti na přírodou řízený výskyt ušlechtilé plísně Botritis cinerea na přezrálých hroznech. Víno prokvasí do sucha po ročním zrání a ve výsledku připomíná či je nejblíže oříškovou chutí špičkovému Sherry či Vin Jaune z Jury.PATER NOSTER ESENCE
Milovníci přírodně sladkých vín naleznou "konečně" v nabídce našich vín i svého favorita.. Víno je , stejně, jako všechna přírodně sladká vína, vrcholným produktem naší Domény a důkazem "profesionálního" umu výrobce.
Production du vin Pater Noster
LE VIN PATER NOSTER EST PRODUIT DE MANIÈRE PRIMITIVE (PRIMITIVE SIGNIFIE UN RETOUR AUX RACINES ET AUX PROCESSUS NATURELS). CELA SIGNIFIE QUE LA PROPORTION DU SOL, LA SANTÉ DES RAISINS ET LE BIEN-ÊTRE MENTAL DU VIGNOBLE CONSTITUENT 80% DU SUCCÈS. LA PRODUCTION ELLE-MÊME EST TRAITÉE DE MANIÈRE ORIGINALE ET EST UNIQUE (PAS MÉCANIQUEMENT PEUT-ÊTRE), MAIS DANS L'APPROCHE DE LA TRAITEMENT DES RAISINS ET DES PLANTES INDIVIDUELLES. PARCE QUE NOUS SOMMES UN PETIT VIGNOBLE, LA QUALITÉ SUPÉRIEURE EST NOTRE SEUL MOYEN DE RÉUSSIR.
RECYCLAGE SAIN
TOUT CE QUI EST PRODUIT DANS LE VIGNOBLE RETOURNE SOUS DIFFÉRENTES FORMES, MÊME SELON LE LIEU D'ORIGINE : SOL, PANNEAUX, COUPES VERTES D'ÉTÉ, FEUILLES TOMBÉES, MATOLINS, CENDRES DE COUPES DE PRINTEMPS. TOUT CELA EST UN MATÉRIEL TRÈS PRÉCIEUX POUR LA STRUCTURE ET LA QUALITÉ DES SOLS DU VIGNOBLE.
FERMENTATION SAUVAGE
LES LEVURES SAUVAGES SE TROUVENT SUR LES GRAISSES DE VIGNE INDIVIDUELLES ET ASSURENT DE MANIÈRE FIABLE LE PROCESSUS PARFAIT DE FERMENTATION DE NOS VINS. NOUS N'UTILISONS JAMAIS DE LEVURE « NOBLE » DANS LA PRODUCTION DU PATER NOSTER. POUR LEUR PROPAGATION PAR LES INSECTES, DES RAISINS SÉLECTIONNÉS SONT LAISSÉS POUR EN "INCOCULER" D'AUTRES.
LA BASE EST UN MATÉRIAU DE PREMIÈRE CLASSE
JUSTE APRÈS LE SOL, LE PLUS GRAND SOIN EST ICI APPORTÉ AUX RAISINS. ILS SONT RÉCOLTÉS LE MATIN, EMPILÉS SUR TOILE POUR LA POSE. PLUS TARD DOUCEMENT ET LAVÉ À LA MAIN, RETIRÉ DES DRAINS ET PORTÉ. LE PRESSAGE EST EFFECTUÉ À LA MAIN UNIQUEMENT ET LE MOUT RESTE EN CONTACT AVEC LES BAIES PENDANT 24 À 60 HEURES. LORS DU PRESSURAGE, NOUS OBTENONS UN RENDEMENT MOYEN EN CIDRE D'ENVIRON 40 %. CETTE MÉTHODE DE TRAITEMENT DU RAISIN EST LA SEULE POSSIBILITÉ D'OBTENIR UN CIDRE DE PERFORMANCE SANS AMERT, SANS GOUTTES HUILEUSES, VERT DE CHLOROPHYLE ET SANS SIGNES DE MOISISSURE DANS LE GOÛT. UNE AUTRE MÉTHODE NE PEUT MÊME PAS ÊTRE IMAGINÉE TECHNIQUEMENT ET ELLE NE PEUT ÊTRE RÉALISÉE QUE AVEC UN GROUPE DE VINS COMPLÈTEMENT EXCEPTIONNELS.
CYCLES NATURELS D'ÉLEVAGE DES RAISIN ET DES VINS JEUNES
LA TEMPÉRATURE EST MAINTENUE COMPACTEMENT PAR RAPPORT À LA SAISON. NOUS NE LE RÉGLEMENTONS D'AUCUNE MANIÈRE SAUF LES JOURS DE GEL OÙ LE VIEILLISSEMENT EST SOUTENU PAR LA TEMPÉRATURE DE L'AIR AVEC DU BOIS PROPRE DANS LE CHEMINÉ. LES VINS JEUNES SONT AÉRÉS UNE FOIS PAR MOIS PENDANT L'ÉVELOPPEMENT, MAIS ILS SONT RÉGULIÈREMENT CONTRÔLÉS SENSORIQUEMENT. TOUT D'ABORD, LA QUALITÉ DE LA COUCHE DE LEVURE SUR LAQUELLE ELLES MAÎTRISENT EST ÉVALUÉE EN GOÛT ET EN ARÔME.
VIN DOUX DE LA QUATRIÈME VENDANGE
Le cidre de ces raisins trop mûrs part pendant plusieurs mois. SON PROCESSUS D'ÉLABORATION EST COMPLÈTEMENT DIFFÉRENT DES AUTRES VINS À FAIBLE TENEUR EN SUCRE DES RAISINS. IL NE SE DÉROULE PAS EN FERMENTATION VIOLENTE ET IL N'Y A PRATIQUEMENT PAS DE MAILLAGE DU MOÛT APRÈS LA SÉDIMENTATION NATURELLE. CES VINS PEUVENT ÊTRE VIEILLIS PENDANT DIX MOIS EN RAISON DES TEMPÉRATURES DE P DE CYCLES ANNUELS NATURELS.
FERMETURE NOBLE MARGUE
AVANT LE BROSSAGE DES VIN DE LA CATEGORIE NOBLE MARGUE, UN ÉVÉNEMENT EXTRAORDINAIRE SE PRODUIT : LES JEUNES VINS SONT BRILLÉS APRÈS 5 MOIS D'ÉLEVAGE AVEC LA LEVURE SUR LAQUELLE IL EST ÉLEVÉ ET LAISSÉS PENDANT UN MOIS POUR MÉLANGER LES ARÔMES EN GRANDS DÉMIJONS. CELLES-CI SONT ENSUITE MISE EN BOUTEILLE ET LA COUCHE DE LEVURE QUI RESTE AU FOND CONSTITUE LA BASE DE LA PRODUCTION DE NOTRE VIN DE RAISIN SUPÉRIEUR AVEC LES ÉTIQUETTES V50 ET V64. MALHEUREUSEMENT, IL N'EST PAS ENCORE AUTORISÉ À LA VENTE DANS CET ÉTAT.
SÉLECTION PATER NOSTER
LA PRODUCTION DE CE VIN EST UNE BUANDERIE DE LUXE. SI LES RAISINS POUR L'ÉLABORATION DE CES VINS DE CÉPAGE PUR SONT RÉCOLTÉS AVEC SUCCÈS (ET LEUR EXTRÊME SOIN ET PLUSIEURS NIVEAUX D'ÉCLAIRCISSAGE SONT APPORTÉS), LE MOÛT ET LE JEUNE VIN SONT LAISSÉS EN FERMENTATION PENDANT 5 MOIS. POUR PRÉSERVER LE CARACTÈRE VARIÉTAL ET EN MÊME TEMPS UNE ACIDITÉ AGRÉABLE, LA RÉCOLTE EST RÉPARTIE EN PLUSIEURS PÉRIODES. LA PROPORTION DE RAISINS DE DIFFÉRENTS STADES DE MÛRITÉ EST UNE DÉCISION MAIS LE SECRET STRICTEMENT GARDÉ DE SA QUALITÉ DE PREMIÈRE CLASSE ET DE LÉGÈRETÉ INhabituelle.
PATER NOSTER EXCEPTIONNEL
LE VIN EST PARMI LES VINS DE LA PLUS HAUTE ET DE LA PLUS HAUTE QUALITÉ POUVANT ÊTRE ACHETÉS SUR LES ÉTAGÈRES DES MAGASINS DE VIN EUROPÉENS. IL A UNE GLOIRE DEVANT LUI QUI APPARTIENT À UN SEUL GAGNANT (COMME LE DIT LE CLASSIQUE). C'EST LA PREUVE QUE LA RÉGION VIGNOBLE TCHÈQUE EST UN TERRITOIRE OÙ SONT NÉS LES RAISINS POUR LES VINS D'IMPORTANCE MONDIALE (NOUS POURSUIVONS DONC FIÈREMENT LA TRADITION HISTORIQUE DU VIN-VIN TCHÈQUE). LE SECRET DE SA QUALITÉ EST LE LIEN ENTRE LA FAVEUR, LA DILIGENCE, LE SOIN DE DIEU ET LA RELATION ENTRE L'HOMME ET LA PLANTE.
PATER NOSTER INRI
Le vin est le summum du travail de la vigne et, parmi la gamme des vins Pater Noster, il occupe une place très prestigieuse et exceptionnelle. Son ajustement inspire déjà le respect et j'attends avec impatience de voir comment le long processus de maturation affectera sa qualité et son goût. Plusieurs dégustations déjà effectuées montrent son potentiel aromatique incroyablement long et il est recommandé de boire le vin après au moins cinq ans de vieillissement.
NECTAR PATER NOSTER
Un joyau botrytique entièrement produit grâce à l'apparition, contrôlée par la nature, de moisissures nobles sur les raisins trop mûrs. Le vin est fermenté à sec après un an de vieillissement et, par conséquent, sa saveur de noisette ressemble à celle du Xérès haut ou du Vin Jaune du Jura.
Production of Pater Noster wine
PATER NOSTER WINE IS PRODUCED IN A PRIMITIVE WAY (PRIMITIVE MEANS A RETURN TO THE ROOTS AND NATURAL PROCESSES). THIS MEANS THAT THE PROPORTION OF THE SOIL, THE HEALTH OF THE GRAPES AND THE MENTAL WELL-BEING OF THE VINEYARD MAKES UP 80% OF SUCCESS. THE PRODUCTION ITSELF IS PROCESSED IN AN ORIGINAL WAY AND IS UNIQUE (NOT MECHANICALLY PERHAPS), BUT IN THE APPROACH TO THE PROCESSING OF THE GRAPES AND INDIVIDUAL PLANTS. BECAUSE WE ARE A SMALL VINEYARD AREA, TOP QUALITY IS OUR ONLY WAY TO SUCCESS.
HEALTHY RECYCLING
EVERYTHING PRODUCED IN THE VINEYARD COMES BACK IN DIFFERENT FORMS, EVEN ACCORDING TO THE PLACE OF ITS ORIGIN. BOTTOMS, PETALS, SUMMER GREEN CUTTING, FALLEN LEAVES, MATOLINS, ASHES FROM SPRING CUTTING. ALL OF THIS IS VERY VALUABLE MATERIAL FOR THE STRUCTURE AND QUALITY OF THE SOIL IN THE VINEYARD.
WILD FERMENTATION
WILD YEASTS ARE FOUND ON INDIVIDUAL VINE BERRIES AND RELIABLELY ENSURE THE PERFECT PROCESS OF FERMENTATION OF OUR WINES. WE NEVER USE ANY "NOBLE" YEAST IN THE PRODUCTION OF PATER NOSTER. FOR THEIR SPREAD BY INSECTS, SELECTED GRAPES ARE LEFT TO "INCOCULATE" OTHERS.
THE BASE IS FIRST-CLASS MATERIAL
RIGHT AFTER THE SOIL, THE GREATEST CARE IS GIVEN TO THE GRAPES HERE. THEY ARE HARVESTED IN THE MORNING HOURS, STACKED ON CANVAS FOR LAYING. LATER GENTLY AND HAND WASHED, REMOVED OF DRAINS AND WEARED. PRESSING IS DONE BY HAND ONLY AND THE MUST REMAINS IN CONTACT WITH THE BERRIES FOR 24 TO 60 HOURS. DURING PRESSING, WE ACHIEVE AN AVERAGE YIELD OF CIDER OF APPROXIMATELY 40%. THIS METHOD OF GRAPE PROCESSING IS THE ONLY POSSIBILITY TO OBTAIN TOP-PERFORMED CIDER WITHOUT BITTERNESS, OILY DROPS, CHLOROPHYL GREEN AND SIGNS OF MOLD IN THE TASTE. ANOTHER METHOD CANNOT BE EVEN TECHNICALLY IMAGINED AND IT CAN ONLY BE PERFORMED WITH A GROUP OF COMPLETELY EXCEPTIONAL WINES.
NATURAL CYCLES IN GRAPE AND YOUNG WINE MATURATION
THE TEMPERATURE IS MAINTAINED COMPACTLY WITH RESPECT TO THE SEASON. WE DO NOT REGULATE IT IN ANY WAY EXCEPT ON FREEZING DAYS WHEN AGEING IS SUPPORTED BY TEMPERATURE OF THE AIR WITH CLEAN WOOD IN THE FIREPLACE. YOUNG WINES ARE AERATED ONCE A MONTH DURING DEVELOPMENT, BUT THEY ARE REGULARLY CHECKED SENSORICALLY. FIRST OF ALL, THE QUALITY OF THE LAYER OF YEAST ON WHICH THEY MATURE IS EVALUATED IN TASTE AND AROMA.
SWEET WINE FROM THE FOURTH PICKING OF GRAPES
THE Cider FROM THESE OVERRIPE GRAPES LEAVES FOR SEVERAL MONTHS. THE COURSE OF ITS DEVELOPMENT IS COMPLETELY DIFFERENT FROM OTHER WINES WITH A LOWER SUGAR CONTENT OF GRAPES. IT DOES NOT TAKE PLACE IN VIOLENT FERMENTATION AND THERE IS PRACTICALLY NO TURNING OF THE MUST EVEN AFTER NATURAL SEDIMENTATION. THESE WINES CAN AGE FOR TEN MONTHS BECAUSE TEMPERATURES OF P OF NATURAL ANNUAL CYCLES.
NOBLE MARGUE CLOSING
BEFORE THE WINE FOR THE NOBLE MARGUE CATEGORY IS BRUSHED, AN EXTRAORDINARY EVENT HAPPENS. THE YOUNG WINES ARE BRUSHED AFTER 5 MONTHS OF MATURATION WITH THE YEAST ON WHICH IT AGED AND LEFT FOR ONE MONTH TO MIX THE FLAVORS IN LARGE DEMIJONS. THESE ARE THEN BOTTLED AND THE LAYER OF YEAST THAT REMAINS AT THE BOTTOM FORMES THE BASIS FOR THE PRODUCTION OF OUR TOP GRAPE WINE WITH THE LABELS V50 AND V64. UNFORTUNATELY, IT IS NOT YET ALLOWED FOR SALE IN THIS STATE.
PATER NOSTER SELECTION
THE PRODUCTION OF THIS WINE IS A LUXURY LAUNDRY. IF THE GRAPES FOR THE PREPARATION OF THESE PURE VARIETAL WINES ARE SUCCESSFULLY HARVESTED (AND EXTREME CARE AND SEVERAL LEVELS OF THINNING ARE GIVEN TO THEM), THE MUST AND YOUNG WINE ARE LEFT ON THE FERMENT FOR 5 MONTHS. TO PRESERVE VARIETAL CHARACTER AND AT THE SAME TIME PLEASANT ACIDITY, THE HARVEST IS DIVIDED INTO SEVERAL PERIODS. THE PROPORTION OF GRAPES OF DIFFERENT STAGE OF RIPENESS IS A DECISION BUT STRICTLY GUARDED SECRET OF ITS FIRST-CLASS QUALITY AND UNUSUAL LIGHTNESS.
PATER NOSTER EXCEPTIONAL
THE WINE IS AMONG THE HIGHEST AND HIGHEST QUALITY WINES THAT CAN BE PURCHASED ON THE SHELVES OF EUROPEAN WINE SHOPS. HE HAS GLORY AHEAD OF HIM THAT BELONGS ONLY TO ONE WINNER (AS THE CLASSIC SAYS). IT IS PROOF THAT THE CZECH WINE REGION IS A TERRITORY WHERE GRAPES FOR WINES OF WORLD SIGNIFICANCE ARE BORN (THEREFORE WE ARE PROUDLY CONTINUING THE HISTORICAL CZECH WINE-WINE TRADITION). THE SECRET OF ITS QUALITY IS THE LINK BETWEEN GOD'S FAVOR, DILIGENCE, CARE AND THE RELATIONSHIP BETWEEN MAN AND PLANT.
PATER NOSTER INRI
Wine is the pinnacle of work in the vineyard, and among the range of Pater Noster wines it occupies a very prestigious and exceptional position. Its adjustment already inspires due respect, and I am very much looking forward to how the long maturation process will affect its quality and taste. Several tastings that have already taken place show its incredibly long flavor potential, and the wine is recommended to drink after at least five years of aging.
PATER NOSTER NECTAR
A botrytic gem that is produced entirely as a result of the nature-controlled occurrence of noble mold on overripe grapes. The wine is fermented to dryness after a year of aging and as a result, its nutty flavor resembles top Sherry or Vin Jaune from the Jura.
Průvodce ročníky vína Pater Noster
Průvodce ročníky vína Pater Noster vám usnadní jejich nákup, především pro archivační účely za účelem finančního zhodnocení.
Průvodce ročníky je uveden a sledován pro vína jakostních tříd Selection, Exceptionnel, INRI a Nectar.
Výjimečnost toho či onoho roku se řídí podle následujících ukazatelů a je značena symbolem * či -
Klimatické podmínky
Klimatické podmínky ročníku jsou hodnoceny podle
Výskytu květnových mrazů
Odkvetení bez deště
Délky slunečního svitu během roku v obou fázích života vinohradu
Termínu sběru hroznů pro jednotlivé jakostní tříd vín v návaznosti na přízeň počasí a stavu listů jednotlivých rostlin.
Zdravotní stav rostlin, listů a hroznů
Nízké teploty ve vegetačním období
Počet mrazivých dní v klidovém období pod -10°C
Dlouhotrvající deště v období kvetení
Mimořádná horka ve vegetačním období a počet dní s teplotou nad 30°C
Výskyt plísňových a houbových chorob
Živelnou pohromou na vinohradu
Guide des millésimes du vin Pater Noster
Le guide vintage Pater Noster vous facilitera l'achat, notamment à des fins d'archivage à des fins d'appréciation financière.
Le guide des millésimes est répertorié et suivi pour les vins des classes de qualité Sélection, Exceptionnel, INRI et Nectar.
Le caractère exceptionnel de telle ou telle année est régi par les indicateurs suivants et est marqué du symbole * ou -
Conditions climatiques
Les conditions climatiques de l'année sont évaluées selon
L'apparition des gelées de mai
Floraison sans pluie
Durées d'ensoleillement au cours de l'année dans les deux phases de la vie du vignoble
La date de cueillette des raisins pour les différentes classes de qualité des vins, en fonction des conditions météorologiques favorables et de l'état des feuilles des plantes individuelles.
État sanitaire des plantes, des feuilles et des raisins
Basses températures pendant la saison de croissance
Le nombre de jours de gel pendant la période de repos en dessous de 10°C
Pluies prolongées pendant la période de floraison
Chaleur extraordinaire pendant la saison de croissance et nombre de jours avec une température supérieure à 30°C
Apparition de maladies fongiques et fongiques
Une catastrophe naturelle sur le vignoble
Guide to Pater Noster wine vintages
The Pater Noster vintage guide will make it easier for you to purchase them, especially for archival purposes for financial appreciation.
The vintage guide is listed and followed for wines of the Selection, Exceptionnel, INRI and Nectar quality classes.
The exceptionality of this or that year is governed by the following indicators and is marked with the symbol * or -
Climate conditions
Climatic conditions of the year are evaluated according to
The occurrence of May frosts
Flowering without rain
Lengths of sunshine during the year in both phases of vineyard life
The date of picking grapes for individual quality classes of wines based on favorable weather and the condition of the leaves of individual plants.
Health status of plants, leaves and grapes
Low temperatures in the growing season
The number of frosty days in the rest period below 10°C
Prolonged rains during the flowering period
Extraordinary heat in the growing season and the number of days with a temperature above 30°C
Occurrence of fungal and fungal diseases
A natural disaster on the vineyard
Vína Pater Noster ve statistice od roku 2021
Ročník 2021
Procentuální zastoupení jednotlivých odrůd dle výnosu.
Solaris 92%
Muscat blanc 7.5%
Lipovina 0.40%
Merlot 0.20%
Dle počtu vyrobených lahví jednotlivých jakostních tříd vína Pater Noster
Noble Margue 43%
Selection Muscat blanc 5,9%
Selection Solaris 26%
Exceptionnel Solaris 7,7%
Inri Solaris 13,7%
Ročník 2022
Procentuální zastoupení jednotlivých odrůd dle výnosu
Représentation en pourcentage des variétés individuelles en fonction du rendement.
Solaris 79%
Muscat blanc 18%
Lipovina 2.2%
Merlot 0.9ˇ%
Procentuální zastoupení jednotlivých jakostí vína Pater Noster podle sklizených hroznů včetně burčáku.
Solaris
Burčák -Wine must-moút de vin 7%
Noble Margue 34%
Selection 28%
Exceptionnel 16%
Inri 5%
Nectar 5%
Muscat blanc
Burčák- wine must-moút de vin 0
Noble Margue 0
Selection 51%
Exceptionnel 38%
Inri 12%
Nectar 0
Lipovina
Burčák- wine must-mouút de vin 0
Noble Margue 0
Selection 100%
Exceptionnel 0
Inri 0
Nectar 0
Dle počtu vyrobených lahví jednotlivých jakostních tříd vína Pater Noster
According to the number of produced bottles of individual quality classes of Pater Noster wine
Noble Margue 20%
Noble Margue Rosé 10%
Noble Margue Vin Petillant Naturel 4%
Selection Muscat blanc 10%
Selection Lipovina 3%
Selection Solaris 26%
Noble Margue Classique 10%
Exceptionnel Solaris 14%
Exceptionnel Muscat blanc 5%
Ročník 2023
Procentuální zastoupení jednotlivých odrůd dle výnosu
Représentation en pourcentage des variétés individuelles en fonction du rendement.